Skal du rive en bygning eller konstruktion ned? Og er du i tvivl om, hvilken nedrivningsmetode, der egner sig bedst til formålet? I denne artikel har vi fokus på sprængning som nedrivningsmetode, dvs. nedrivning ved hjælp af sprængstoffer. Det kan umiddelbart godt lyde farligt og usikkert, men det er faktisk en meget effektiv nedrivningsmetode.

Sprængning er en komplet sikker nedrivningsmetode

Du tænker sikkert, at det umuligt kan være sikkert at bruge sprængstoffer til at rive bygninger og konstruktioner ned. Sprængning er dog faktisk en meget sikker metode, HVIS du allierer dig med et professionelt sprængningsfirma. Sprængning foregår nemlig så under strengt kontrollerede forhold, hvor alt er udregnet ned til mindste detalje. Med de rette udregninger kan en professionel sige præcis, hvilken del af bygningen, der bliver revet ned og hvor det hele lander, så det rette område kan blive spærret af inden sprængningen. Det samme kan faktisk ikke siges om den traditionelle nedrivningsmetode med gravemaskine, hvor der altid er risiko for, at bygningen kollapser midt i processen.

Sprængning er generelt hurtigere end alternative nedrivningsmetoder

Det tager tid at foretage udregningerne, spærre området af, montere sprængladningerne og dække dem ordentligt til – men når det først er ordnet, tager det ingen tid at foretage sprængningen. Der skal ikke bruges flere timer, dage og endda uger på at rive lidt ned ad gangen og smide det væk. Sprængstoffet klarer nemlig alt det hårde og tunge arbejde for dig, og du skal så bare ryddet området for al materialet.

Sprængning gør det let at rydde op

Når en bygning rives ned ved hjælp af en gravemaskine, er der altid rigtig store stykker, der skal fjernes – og det gør selvfølgelig oprydningsarbejdet til hårdt arbejde. Sådan er det slet ikke med, når der benyttes sprængning. Materialet bliver nemlig sprunget i små stykker, som nemt og hurtigt kan fjernes med de rette maskiner. Det er derfor altid nemmere at rydde op efter en sprængning end andre nedrivningsmetoder.