Det nye år er en tid til regnskab. En tid til at sætte nogle beslutninger og tage fat i det velkendte fitnesscenter for at komme i form, både fysisk og mentalt. Et nyt år kræver nogle store forandringer, men hvad med de små? Det er i denne magiske tid på året, hvor vi finder os selv at give råd om, hvordan man bliver bedre mennesker, men hvad med, hvordan man bliver bedre forhandlere?

Hvis du sælger på nettet, hvis din virksomheds succes og endda levedygtighed afhænger af e-handelswebsteder og onlinebutikker, så er det måske på tide, at detailhandlere stopper med at spilde elektricitet. Vi taler jo ikke kun om nogle få watt hist og her – vi taler om store penge. Ved blot at slukke din butiks lys, når den ikke er i brug, skifte til kompakte fluorescerende pærer (og nogle gange LED’er) og slukke for alle de andre apparater og elektronik, du bruger 24/7, kan forhandlere spare masser af penge.

Men inden du begynder at tænke på energibesparelse, så er det vigtigt at have den korrekte webshop løsning opsat. Læs mere her

Mens vi er ved emnet, luk dine computere ned natten over. Et par nedlukninger kan tage længere tid end andre at fuldføre, men du vil realisere en besparelse på omkring 300 kr eller mere om året og vil medføre mindre slitage på din maskine. Det samme gælder for din alt-i-én printer/scanner/kopimaskine, der er tændt 24 timer i døgnet. 

 

Lad heller ikke dine apparater være inaktive i slukket tilstand

Det svarer til at holde din bil kørende i garagen, bare fordi du kan – den kører ingen steder, men det vil koste dig penge.

Nu hvor vi har dækket, hvad vi skal gøre, lad os tale om noget lige så vigtigt: Hvor meget kan forhandlere spare? 

Det gennemsnitlige hjem har omkring 40 lysarmaturer (ikke inklusive loftsventilatorer). Derfor ville du, når du opnår dine elektriske besparelser derhjemme, overveje at spare 44 kWh hver dag. Når det oversættes til dollars og cents, er det cirka 20 kr om dagen eller 750 kr om året (ved 7 cents/kWh).

Dette svarer til et gennemsnit på omkring 9.100 kWh, der bruges af den typiske erhvervsbygning hvert år. Når du tilføjer alle dine andre apparater og elektronik, der er tilsluttet hele tiden, ser du på et seriøst energiforbrug.

Hvis din virksomhed opererer i en ældre bygning, er chancerne for, at din elregning vil være højere, end hvis den var anbragt i en nyere struktur. Dette skyldes mere utætte vinduer og døre, forældet udvendig isolering anvendt på bygningens skal, lave niveauer af isolering med bygningens VVS-system og dårlig belysning.