Hvis du læser dette, har du måske lidt dårlig samvittighed over dit CO2-fodaftryk. Det burde du også! Der er dog ingen grund til at have dårlig samvittighed. Vi kan alle foretage små ændringer i vores liv, som vil have store virkninger for miljøet. Små ændringer i din hverdag, kan gøre en stor forskel, hvis mange gør det. Sammen kan vi skabe forandringer.

Tag cyklen på job

Hvis du f.eks. tager bussen eller cykler til arbejde i stedet for at køre i bil, kan du reducere mængden af benzinforbrug og være med til at redde vores planet fra den globale opvarmning! Det lyder måske voldsomt, men biler udleder meget CO2, og hvis vi sammen kan reducere.

Spar på vandet

Vi bør også forsøge at spare på vandet. Hvis vi tager et brusebad i stedet for et bad, er det med til at reducere vores vandforbrug, og hvis vi bruger mindre varmt vand, kan vores gasregning også blive mindre!

Spar på strømmen

At lade lyset være tændt, når der ikke er brug for det, er en anden måde, hvorpå du kan reducere dit CO2-fodaftryk – det er nemt nok at slukke det, når du forlade et rum.

En anden måde at spare på strømmen er at slukke diverse elektroniske produkter, når de ikke er i brug. Selv en telefonoplader, som sidder i stik, uden at lade, bruger strøm. Vildt ik’? – Brug også et el-selskab som kan levere bæredygtig strøm. Find det bedste ved at læs mere her. 

Køb lokalt

Hvis du føler dig inspireret, er der mange måder at reducere dit CO2-fodaftryk på, som ikke koster penge! Du kan f.eks. prøve at dyrke din egen mad eller købe lokale produkter i stedet for importerede. Der findes endda en app til det (den bruger data fra solsikker) – se, om du også kan være med! Udenlandske varer er blevet transporteret i lastbil eller fly, som afsætter tydelige CO2-aftryk!

Undgå skyllemiddel, når du vasker tøj

Mange anvender parfume-indholdigt skyllemiddel, når de vasker tøj. Det gøres, udelukkende på grund af at tøjet skal dufte godt. Men faktisk så forurener skyllemidler, når du vasker, og så det helt og aldeles unødvendigt. Du kan sagtens få bæredygtigt skyllemiddel, du kan også erstatte det med eddike, som også styrker vaskemaskinen samtidig.

En anden god ide til at spare på strømmen er at vaske tøj og bruge opvaskemaskinen, når andre er på arbejde. Det vil sige om formiddagen og tidlig eftermiddag, hvor det sågar også er billigst. Og husk nu, almindelig, tøj bør vaskes på 30 grader, hvor det bliver fint rent.