At bygge sin egen indbyggede reol er en fantastisk måde at udnytte pladsen i dit hjem på og samtidig skabe et personligt præg i din indretning. Læs med her og få gode tips og tricks til at bygge din egen indbyggede reol.

Hvorfor bygge en indbygget bogreol?

Der er mange gode grunde til at bygge en indbygget reol. For det første er det en klassisk løsning, som igen er blevet meget populær i de seneste år. Det er en smuk reolløsning, som giver dit hjem et unikt og stilrent udseende på den underspillede måde. En indbygget bogreol kan også maksimere opbevaringspladsen, især i rum med skæve vinkler, kroge og hjørner, som du alligevel ikke bruger til noget.

Hvilke værktøj har du brug for?

Før du kommer for godt i gang med snedkeriet, er det selvfølgelig vigtigt, at du har det rette værktøj til opgaven. Ellers kan det hurtigt blive en umulig opgave. Du kan finde værktøj lige her. Du skal bruge en sav, enten en rundsav eller en stiksav, til at skære træet til de rette dimensioner. En boremaskine og skruetrækker er også nødvendig, når du skal sætte hylderne. En vaterpas sikrer, at dine hylder bliver sat lige på, og et målebånd eller linjelaser hjælper dig med at få de præcise mål, inden du begynder opsætningen.

Hav styr på målene

Det første skridt i byggeriet af din indbyggede bogreol er at tage nøjagtige mål af det område, hvor reolen skal placeres. Hele idéen med en indbygget reol er, at den fylder hele hele væggen fra ende til ende uden mellemrum. Derfor er det vigtigt at lave skitse af din reol med nøjagtige mål og placeringen af hylderne. Du kan tage grundige målinger med en linjelaser, som er nemmere at bruge end et gammeldags målebånd. Dette hjælper dig med at få et godt overblik over det færdige resultat.