Der kan være overraskende mange faldgruber forbundet med at skulle bygge nyt eller måske renovere i boligen. Derfor er det meget vigtigt, at du som bygherre er opmærksom på at planlægge grundigt og dermed komme udenom de dyre pludselige udgifter.

Vi ser her på, hvad du kan gøre for at komme økonomisk stabilt igennem dit byggeprojekt.

Planlæg og definer behov

Når du bygger, er det meget vigtigt, at du er grundig med din planlæggelse og dine lister, som definerer, hvilke behov du har undervejs i projektet.

Når du planlægger, skal du derfor sørge for at inddrage alle de ting, som du får behov for. Det kan være lige fra typen af materialer til de maskiner, som skal bruges undervejs, som f.eks. en bulldozer til nedrivning eller en tårnkran til løft.

Hvis du selv skal kortlægge de økonomiske forhold, så pas på med at gøre det for billigt. Vælger du at være optimistisk og tro på, at den billigste planlægning kan realiseres, kan det medføre et chok og en følelse af kontroltab over byggeriet senere. Hav derfor altid en buffer på 20%, da erfaringen siger, at byggeprojekter ofte ender dyrere end påtænkt.

Alternativt skal du investere i god og grundig byggerådgivning, hvor du kan være mere sikker – men ikke 100% – på, at du holder dig tæt på det klargjorte budget.

Husk på! Vind og vejr, forsinkelser og uforudsete hændelser kan altid påvirke den endelige pris. Forbered dig derfor på at være fleksibel igennem processen.

Hav altid 100% styr på byggetilladelser

Det er meget vigtigt, at du har søgt og fået godkendt en byggetilladelse hos din kommune, FØR du starter projektet eller begynder at indkøbe materialer.

Ændrer dine planer sig undervejs i dit byggeprojekt, så vær også her opmærksom på, om du blot kan foretage ændringerne, eller om de har så stor betydning for konstruktionen, at du igen skal have byggetilladelsen revideret.

Tjek med forsikringen

Når du skal til at i gang med dit byggeprojekt, er det vigtigt, du involverer din forsikring. Sørg for, at du er dækket ind mod tyveri af materialer, at du er dækket mod skjulte fejl og mangler m.m.

Er du afhængig af en byggerådgiver, skal denne også have rådgiverforsikring.