Det er ikke alle skabninger, vi selv vælger at invitere ind i vores hjem. Faktisk er der tit problemer iblandt boligejerne, fordi der kommer ikke bare uventede, men direkte uønskede gæster. For husejerne er der især tale om uønskede gæster, når der kommer besøg fa skadedyr! Særligt dyrene på loftet kan gøre livet i hjemmet til en stor udfordring.

Larm og dårlig nattesøvn

En af de ting, som man hurtigst bliver klar over, når man har dyr på loftet, er, at de larmer! Det er selvsagt rigtig irriterende, da man hurtigt får for vane at bide mærke i de irriterende lyde, som bliver meget forstyrrende for en. Men for at gøre ondt værre, så har dyrene sjældent det samme indre ur som dig. De skal nemlig ikke op på arbejde, og faktisk jager de om natten, hvorfor de er mest larmende her. Det er derfor meget normalt, at man som boligejer kan havne i situationer, hvor der er dyr på loftet, som løber rundt eller hviner og skriger. Også kl. 3 om natten.

Tjek tandlægen online

Som et led af din research, når du skal vælge din nye tandlæge, skal du naturligvis undersøge deres online omdømme. Det er her du har mulighed for at se, hvad andre synes om den pågældende tandlæge. De typiske steder at undersøge tandlægen er på Trustpilot og ved at se på de reviews, der er indsendt til Google selv. Her kan du nemt danne dig et overblik over tandlægens kundetilfredshed.

Dyrene ødelægger ikke kun nattesøvnen, men også hjemmet

Det er ikke kun din nattesøvn, som dyr på loftet kan finde på at ødelægge. Dyr som rotter, husmåren og lignende kan nemlig også finde på at gnave i isoleringsmaterialer, ledninger og meget mere. Det betyder, at der kan opstå problemer med f.eks. træk og kuldebroer eller opstå decideret større brandfare fra ledningerne.

Sådan får du dyrene væk igen

Hvis du har dyr på loftet, er du garanteret meget interesseret i at få dem til at forlade boligen igen. Det kan dog være svært, da nogle dyr er notorisk svære at få gjort bugt med, mens et dyr som f.eks. måren har en periode, det er fredet i. De må derfor ikke lide skade.

Den nemmeste løsning bliver derfor at installere et ultralydsapparat, som kan skræmme dyrene væk. Det foregår ved at apparatet – som er en lille maskine på størrelse med en stor tændstikæske – udsender en lyd, der ikke opfanges af det menneskelige øre eller lader dine kæledyr lide nød. Frekvensen rammer derimod skadedyrenes øre, hvilket er med til at drive dem til vanvid. De forlader derfor din bolig for at finde et nyt hjem.