Det er ikke sjove tider at bruge strøm i! Omstændigheder uden for den almindelige forbrugers kontrol har betydet, at priserne er røget højt i vejret og kan belaste den almindelige familiens budgetter.

Så hvad kan du som forbruger gøre for at minimere dit strømforbrug? Vi bringer her en række praktiske tips, du kan tage til efterretning.

Drop tørretumbleren

Din tørretumbler er sikkert et apparat, du holder meget af. Men det er også en dyr ting at have kørende. Derfor kan du spare op til 2000 kroner om året, hvis du lader dit tøj tørre ved at hænge det ud eller bruge tørrestativ i stedet for at tumble det.

Er du i en familie, hvor I på ingen måde kan undvære jeres tørretumbler, så sørg i det mindste for, at den er af en energiklasse, der er i top. Forskellen mellem en tumbler i energiklasse F og A kan være 1500 kroner om året!

Husk desuden at passe din tumbler ved at f.eks. holde filteret fri for fnug. Det gør, at den yder bedste muligt. Du kan også bruge dryer-balls, som er med til at skabe bedre varmecirkulation i maskinen, hvormed tøjet tørrer mere effektivt.

Bruger du håndklædevarmer? Så drop den

En håndklædevarmer er en luksus. Men det kan være en dyr en! Du kan nemlig sagtens tørre dine håndklæder på en bøjle eller ved at hænge dem udenfor.

Det er svært at sætte tal på, hvor meget du kan spare, da en håndklædevarmer findes i rigtig mange størrelser. Men det er ikke unormalt, at den kan koste et par tusinde om året!

Tjek husstandes lyskilder

Har du gamle glødepærer i hjemmet? Så betaler du meget for at holde dem i gang! En LED-pære er derimod et bedre og langt mere billigt alternativ, som gør, at du kan spare mange hundrede kroner om året.     

Minimer stand-by strøm

Er du klar over, at stand-by strøm fra TV, computere, konsoller, mikroovn og meget mere kan koste mange hundrede kroner om året?

Sørg derfor altid for, at du slukker på stikkontakten. Er der børn i husstanden, så lær dem det samme, så apparaterne ikke står og koster penge for at lave absolut ingenting.

Få en gennemgang af en professionel

Dette er blot nogle af de syndere, der koster mange penge om året. For at finde dem alle, kan det være en god idé at få besøg af en fagmand. Vores egen elinstallatør i Kolding fortæller, at der kan være rigtig mange penge at spare for den typiske familie, hvorfor det sagtens kan betale sig at få efterset hjemmets forbrug – og evt. finde nye bedre energialternativer.