Går du og drømmer om et nyt tag? Ét af de spørgsmål, der melder sig meget hurtigt, når man går og overvejer at skifte taget ud med et nyt, er uden tvivl prisen. Et nyt tag er nemlig noget af en investering – og det er helt sikkert en udgift, man kommer til at mærke i mange år.

Det er dog en udgift, der i mange tilfælde er en nødvendighed, hvis taget er nedslidt og endda i stykker. Det kan nemlig hurtigt blive meget dyrere, hvis taget ikke bliver skiftet i god tid. Et utæt tag påvirker nemlig resten af huset – og det kan give bl.a. fugtproblemer, som kan være svære at komme ud af igen.

Derudover følger der selvfølgelig også mange fordele med et helt nyt tag. Du kan f.eks. se frem til en øget husværdi og en betydelig besparelse på varmeregningen i mange år fremover. Det er uden tvivl nogle fordele, der kan gøre det meget attraktivt at skifte taget ud med et nyt.

Men hvad koster et nyt tag egentlig? Her er der mange faktorer, der spiller ind på prisen. Det er bl.a. tagtypen og tagarealet. Prisen varierer en del fra tagtype til tagtype, og den regnes i sidste ende ud fra antallet af kvadratmeter. Du skal derfor regne med en højere pris, hvis du vælger en dyrere tagtype som f.eks. tegl og så stiger prisen selvfølgelig også, jo flere kvadratmeter tag, der er tale om.

Derudover spiller undertaget også en rolle. Undertaget har stor betydning for, hvor længe taget kan holde. Det er derfor vigtigt at undertaget er i god stand, når der skal lægges nyt tag. Hvis det ikke er tilfældet, skal det skiftes samtidig med taget – og det er selvfølgelig en merudgift.

Desuden spiller geografien også ind på prisen. Den største udgift i forbindelse med at skifte taget ud er uden tvivl håndværkeromkostningerne – og den varierer en del i forhold til, hvor taget skal lægges. Håndværkerpriserne er nemlig generelt dyrere øst for Storebælt samt i de store byer, hvorimod prisen ofte er lavere ude på landet.

Sidst men ikke mindst spiller årstiden også en rolle for prisen. I højsæsonen, som liger fra april til oktober, spiller de almindelige markedskræfter ind – og her stiger priserne med en stigende efterspørgsel. Det er derfor ofte dyrere at få lagt taget i højsæsonen frem for f.eks. om vinteren, hvor håndværkernes ordrebøger generelt er mindre fyldte.

Der er altså mange faktorer, der spiller ind på prisen på et nyt tag. Hvis du dog har de fleste oplysninger omkring dit tag og hvad du ønsker i et nyt tag, anbefaler vi, at du benytter dig af denne tagberegner. Den kan give dig et mere konkret tilbud på et nyt tag efter dine ønsker.