Det er blevet meget populært at bruge indfarvet spartelmasse på væggene i stedet for mere traditionel maling. Det har en noget anden struktur og effekt, og stilen er mere rå i det. Lidt ligesom det ses i for eksempel lejligheder i New York.  

Vil du også gerne skabe lidt af den fede og rustikke stemning, så er det ret nemt at gøre med dette produkt. Indfarvet spartel fås i et væld af lækre farver, og du kan også få en flot effekt med den farveløse udgave. Eksperimenter med spartel, og se, hvor stor en effekt det kan have på et rum. 

Hvordan bruges indfarvet spartel? 

Spartelmaling er anderledes end almindelig maling. Det er tykkere i strukturen, og det er lidt kornet i konsistensen. Det er mere som lidt tyndere spartelmasse, og det kan derfor ikke males på væggen, som almindelig maling kan. 

Du kan køb indfarvet spartel med eller uden farve, og de er alle sammen beregnet til indendørs brug. 

Det skal spartles på, og det gøres bedst med en ret bred spartel. Du er dog også nødt til at have en mindre spartel til de smallere områder. 

Det kræver lidt øvelse at kunne gøre det helt jævnt. Der kan også komme en super lækker og rå effekt ved at det netop ikke bliver helt jævnt. Prøv dig lidt frem på en plade eller lignende, hvis du ikke har prøvet at spartle før. 

En spartles væg skal gerne have to gange, hvis det skal dække helt. Vil du gerne have en lidt mere rå virkning, så kan du nøjes med at give den et enkelt lag. En liter spartelmaling rækker til omtrent 10 m2. 

Hvilke farver kan indfarvet spartel have? 

Spartelmaling kan være helt neutral i farven, sådan at væggen bliver så naturlig som muligt. Den kan også være indfarvet med nogle smukke matte farver, som giver væggene en mat glød, der har et look som for eksempel beton, sten eller granit.  

Når der bruges spartel maling, så giver det en dyb og flot nuance med et skønt farvespil og liv. Der findes en god håndfuld standardfarver, men der kan blandes i et væld af andre nuancer, hvis du foretrækker det. Du kan også kombinere farverne i den samme stue. Det kan give et virkelig flot look. På den måde kan rummets vægge komme til at spille en væsentlig rolle i indretningen. 

Kan der males oven på indfarvet spartel? 

Skulle du en dag få lyst til at få en anden farve på væggen, så kan det godt lade sig gøre. Du kan godt male direkte oven på spartelmalingen med helt almindelig maling. Det er klart en fordel, at behandlingen ikke er permanent eller besværlig at lave om på. 

Forandring fryder, og det er altid dejligt at lave om på et rum. På den måde kan du redefinere rummet og skabe en anderledes stemning. Det kan også sagtens tænkes, at du bliver så kisteglad for dine fede newyorkervægge, at du gerne vil beholde dem, som de er.