Trænger dit hjem til en opgradering – og vil du gerne tilføje mere farve i din indretning? Så er du landet det rette sted. I denne artikel tager vi nemlig et kig på, hvilke farver, der passer godt sammen og fungerer bedst i de forskellige rum i hjemmet.

Farver er generelt en vigtig del af indretning, især fordi de fremmer en helt særlig stemning. Det er derfor vigtigt, at du grundigt overvejer, hvilke farver, du indretter din bolig med. Med vores hjælp kan du blive klogere på de rette farver til dit hjem.

Vælg farver, der passer sammen

Når du skal i gang med at indrette et lidt mere farverigt hjem, er det vigtigt, at du vælger farver, der også rent faktisk passer sammen. Det kan godt være svært, og det er faktisk lige netop derfor, at der er så mange, der holder deres hjem enkelt og neutralt. Hvis du dog har en farve i tankerne og så blot holder dig til at bruge dennes komplementærfarve, burde du ikke have et problem. Her kan du se, hvilke farver, der passer godt sammen:

  • Rød og grøn
  • Gul og lilla
  • Blå og orange

Når du sætter komplementærfarver sammen, vil du opleve, at de både giver liv og et flot farvespil i din indretning.

Inddrag farver på forskellige måder

Når du først har styr på farverne, så skal de selvfølgelig også have en plads i din bolig. Hvis du er modig, kan du med fordel male en væg eller to. Det er især en god idé, hvis rummet er meget minimalistisk og neutralt i forvejen. Husk dog at få hjælp af en professionel maler for det bedste resultat, f.eks. denne maler i Horsens. Det skaber liv og hygge. Du kan dog også inddrage farverne på mange andre måder. I soveværelset kan det f.eks. være i form af puder, sengetøj og tæpper, i stuen kan det være i form af plakater, rammer og vaser.

Skab en rød tråd i hjemmet

Hvis du gerne vil have et flot resultat med din overordnede boligindretning, handler det om at skabe sammenhæng og ikke kun have fokus på ét rum som f.eks. stuen. Det er derfor altid en god idé at overveje, hvordan du kan få farver ind i resten af hjemmet, især soveværelset og køkkenet. Det vil dog aldrig være helt de samme farver i alle rum, men nuancer af de samme farver. I soveværelset vil det være de rolige farver, der skal være i fokus, da det er her, du skal slappe af og lade op. Det er især lyse nuancer af farver som blå, grøn og sandfarvede nuancer. I køkkenet bør der dog i stedet være fokus på varmere farver, der skaber hygge.